capital-l
lower-h

Workshop: Inspiratie overal!

‘Inspiratie overal!’ is een workshop die jongeren 3de graad BSO en TSO aanmoedigt om hun eigen literaire en creatieve talenten te ontdekken. Ze gaan met tips van schrijver Ish Ait Hamou op zoek naar inspiratie en maken een literair-artistiek stuk.

In het Letterenhuis bewaren we de archieven van schrijvers en dichters. We zijn ook een inspirerend museum dat de verhalen en de geschiedenis van de literatuur in Vlaanderen vertelt en toont. De ideale plek dus om ook zelf creatief en educatief aan de slag te gaan!

Een langere versie van het filmpje voor gebruik in de klas

Ish Ait Hamou

Ish Ait Hamou, schrijver, choreograaf, verteller en programmamaker is het hele schooljaar jullie en onze Ambassadeur Inspiratie. Hij zet de leerlingen aan het begin van de workshop met een filmpje vol tips en tricks op de goede weg. En na afloop stelt hij met een selectie van de gemaakte ‘topstukken’ van de jongeren een echte expo samen.

Notitieboekje

De klassen die aan deze workshop deelnemen, krijgen voor het museumbezoek voor elke leerling een bijzonder notitieboekje toegestuurd. Vragen en citaten in dit schriftje leren de leerlingen hoe schrijvers naar de wereld (zouden kunnen) kijken en hoe ze zelf hun verbeelding kunnen gebruiken. In het Letterenhuis staan we dan verder stil bij wat schrijvers inspireert en gaan de jongeren zelf aan de slag. Wie weet komen hun creaties ooit in het letterenhuis of is het de start van een nieuwe carrière!

Praktisch

  • derde graad TSO/BSO - Nederlands/PAV
  • duur workshop + bezoek: 2 uur
  • tarief: €75 + €5 administratiekost per boeking
  • maximum 20 leerlingen
  • reserveren bij tickets@visitantwerpen.be of 03 232 01 03, minimum 3 weken vooraf
  • tot 29.01.2017 kunt u het Letterenhuis bezoeken van dinsdag t.e.m. zondag, van 10 tot 17 uur
  • vanaf 30.01.2017 op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag, van 10 tot 17 uur

Graag wat meer info? Stuur ons en mailtje: letterenhuis@stad.antwerpen.be

Meld je aan voor onze nieuwsbrief