capital-l
lower-h
  • Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
in de expo 'Hugo Claus. Achter vele maskers.'
Hugo Claus. Achter vele maskers
Beleef Claus' niet aflatende inspiratie, zijn taalvirtuositeit en zijn precieuze en indrukwekkende manuscripten, die hij vaak zelf illustreerde. En vang een glimp op van de man achter de vele maskers. De expo is nog tot en met 1 juli te bezichtigen.
In de kijker
Nele Hendrickx zal Leen van Dijck op 25 juni opvolgen als directeur van het Letterenhuis
dinsdag 19 juni 2018 tot zaterdag 21 juli 2018 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Literair erfgoed kan mensen helpen hun eigen verhaal over psychisch herstel te vertellen.
We hebben genoten van de tweede editie van het Letterenhuisfestival. We hopen van jullie hetzelfde. Bekijk foto's van de dag of (her)bekijk ons programma in het auditorium.
Hugo Claus stierf op 19 maart 2008. Tien jaar na zijn overlijden herdenkt Het Letterenhuis, dat het Clausarchief bewaart en langdurige bruiklenen van de auteur in het bezit heeft, samen met vele partners deze literaire duizendpoot.
Leeszaal Letterenhuis - foto Luc Roymans
maandag 25 juni 2018 van 08:30
Individuele bezoekers
Kom tijdens de blokperiode in alle rust studeren in de leeszaal van het Letterenhuis.
Zomer 2018: Zuurvrij groet afscheidnemend Letterenhuisdirecteur Leen van Dijck. Een dozijn vrienden schreef een archiefverhaal voor haar.
Collectie
Georges Meir
Raadpleeg de collectie van het Letterenhuis in de leeszaal.
Collectie online
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief