capital-l
lower-h
  • Letterenhuis - foto Johannes Vande Voorde

    Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
Inspiratie overal!

Letterenhuis | Inspiratie overal! (workshop)

Ontdek je literaire en creatieve talenten
Tom de Cock, schrijver, dj, programmamaker en presentator is een schooljaar lang jullie en onze ambassadeur van de inspiratie. Hij zet leerlingen aan het begin van de workshop met een filmpje vol tips en tricks op de goede weg.
Nieuws
WORDt 2018: woordachtige dingen, iedereen in topvorm, een feest voor publiek én artiesten. Om stil van te worden, maar gelukkig deden we dat niet.
Toast Literair 2019
Evenement
De grootste literaire brunch van Vlaanderen
zondag 20 januari 2019 van 11:00 tot 15:00
Individuele bezoekers
Op zondag 20 januari is het weer tijd voor 'Toast Literair', de grootste literaire brunch van Vlaanderen. Dit jaar organiseert Davidsfonds op zo’n 200 plekken verspreid over het land lezingen en literaire ontmoetingen.
donderdag 31 januari 2019 van 13:30 tot 14:45
Individuele bezoekers
Op Gedichtendag treden dichters en scholieren broederlijk samen op in het Letterenhuis.
Het winternummer 2018 van Zacht Lawijd heeft weer heerlijke literair-historische verhalen!
Winternummer 2018-19
Zuurvrij voor bij de haard! Vol literatuur-archiefverhalen over schrijvers thuis en in verre oorden – en in het gevang. Met nieuwe raadselen omtrent Paul van Ostaijen en een herontdekt handschrift van Albrecht Rodenbach. En uiteraard met nieuwe Cordelia’s!
Met het juninummer 2019 begint een nieuwe abonnementsperiode van Zuurvrij, het kleurrijke berichtenblad van het Letterenhuis.
Collectie
Wegwijzer Letterenhuis
Hier vindt u alle praktische informatie in verband met locatie, ticketverkoop, formules, openingstijden, bereikbaarheid en toegankelijkheid van het museum.
Collectie online
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief