capital-l
lower-h
  • Letterenhuis - foto Johannes Vande Voorde

    Letterenhuis

    Het geheugen van de Vlaamse literatuur
Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden.
Inspiratie overal!

Letterenhuis | Inspiratie overal! (workshop)

Exposeren jouw leerlingen straks in het Letterenhuis?
In de workshop 'Inspiratie overal!' moedigen het Letterenhuis en radiomaker Tom de Cock jongeren aan om hun eigen literaire en creatieve talent te ontdekken.
Nieuws en activiteiten
donderdag 15 november 2018 van 12:30 tot 13:30
Individuele bezoekers
Uw maandelijkse afspraak met een dichter
donderdag 06 december 2018 - 20:00
Individuele bezoekers
WORDt is het jaarlijkse spoken word-evenement in het Letterenhuis. Dichters nemen het op tegen rappers, slammers en kleinkunstenaars.
We zijn op zoek naar een expert om het digitale literaire erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Heb jij een goede kennis van hardware- en besturingssystemen, volg je IT-ontwikkelingen op de voet en heb je een scherpe analytische blik?
Collectie
Georges Meir
Raadpleeg de collectie van het Letterenhuis in de leeszaal.
Collectie online
Ontdek in de databank Agrippa over welke personen, verenigingen en onderwerpen het Letterenhuis archief en documentatie bewaart - en zoek naar specifieke correspondentie, handschriften, affiches, foto's en iconografie.
foto Noortje Palmers
Beleef in het museum het grote verhaal van de Vlaamse letteren. Ontdek de honderden schrijvers en de belangrijke thema's van twee eeuwen literatuur.
Publicaties
Het zomernummer van 2018 is een vriendennummer geworden!
Zomer 2018: Zuurvrij groet afscheidnemend Letterenhuisdirecteur Leen van Dijck. Een dozijn vrienden schreef een archiefverhaal voor haar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief